AMOR FATI

Digitale, interactieve kerstvoorstelling 2020

“De beeldtaal is even poëtisch als futuristisch. […] Zo is AMOR FATI een online theaterbeleving, die je dwars door je beeldscherm trekt.”
– ⭐⭐⭐⭐ NRC

“Flip Noorman en regisseur Arlon Luijten hebben een theater keuze gemaakt die perfect is voor een online belevenis. […] Een totaal nieuwe en vooral plezierige ervaring.”
⭐⭐⭐⭐ Theaterparadijs

“De omarming van het corona-lot leverde een spectaculaire, meeslepende ‘theatrale thuisbelevenis’ op. […] een woeste registratie die het beste combineert van theater op locatie en een uitgekiende verfilming.” – De Groene Amsterdammer

“Activistische sprookjesmusical gaat overtuigend online. […] Vooral door het sterke spel, de grote variatie in muziekstijlen en de uitdagende vormgeving waar visuele elementen uit de games terugkeren, overtuigt deze online ervaring.”Theaterkrant

**

Amor Fati is een activistisch sprookje, een extravagant pleidooi voor bescheidenheid en een wagenspel in een nooit gebruikte theaterloods. Geïnspireerd op Nietzsches beroemde uitspraak, Heb het Lot Lief, laten de makers Flip Noorman en Arlon Luijten zien hoe je dat doet. Op de hielen gezeten door het lot zelf, een tweede golf die een week voor de repetities het project leek op te slokken, werd er gevochten en kwam er toch een heuse kerstvoorstelling boven gedreven: een theatrale thuisbelevenis vol zang, dans, muziek, spel en zelfs game-elementen die je aan het denken zet, maar bovenal dient als troostmis.

Wanneer ‘Poppenspeler’, ‘Amor’ ontmoet is hij op slag verliefd. De aantrekking is wederzijds maar Amor kan Poppenspeler slechts liefhebben als hij accepteert dat ‘Fati’ erbij hoort. Uit angst voor de grillige Fati, stoot hij Amor van zich af, en begint haar na te bouwen als een pop waar hij zelf de controle over heeft. Dit sprookje wordt waargenomen door ‘Verteller’ die met direct tegen het publiek gesproken teksten en liederen het publiek bevraagt over de tijd van nu.

AMOR FATI is een theatrale thuisbeleving die zich begeeft op het snijvlak van een online game, een spectaculaire theaterregistratie en uitdagende, fysieke en mentale opdrachten met waanzinnig goede muziek. Kaartkopers krijgen ieder een persoonlijke code en worden uitgenodigd de theatrale thuisbeleving AMOR FATI toe te treden. De voorstelling is te streamen via de pagina en de bijbehorende games zijn los te spelen.

Tekst, liedteksten en muziek: Flip Noorman
Tekstadvies: Maria Goos
Regie: Arlon Luijten
Choreografie: Jasper van Luijk
Arrangementen: Thierry Castel
Spel: Flip Noorman, Harriët Stroet, Alexander Brouwer, Sky Lemmer
Muziek: Flip Noorman, Joost Wesseling, Jorn ten Hoopen, Thierry Castel
Decor: Jan Neggers
Kostuums: Isabel Shulz
Poppen: Duda Paiva Company
Productie: Charlotte Sickler
Productie Korrel Film: Nynke Bonnema
Regie- en productieassistentie: Esmee van Liere
Camera: Stefan Mandersloot
Edit: Sid Zeno Duit
Camera-assistent: Julie Nieuwdorp
Geluid: Joecha van Gelder
Licht: Tjalling Heijkoop
Fotografie/beeld: Lenny Oosterwijk
Game/digitale omgeving: Mark Meerssman, Laura Treurniet, Lorenzo Harteman, Manon Blanke, Marciano Sordam, Nikita Materman onder leiding van Sytze Schalk en Henk Fakkeldij

Flip Noorman

Muziektheatertalent

Flip Noorman, de rijzende ster in de poëtische Nederlandstalige muziek, is bij het Walhallapubliek een geliefde jonge maker, die uitstekend aanvoelt waar het door wordt geprikkeld en geënthousiasmeerd. Hij won in 2014 de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams KleinkunstFestival. Met zijn band De Noormannen speelt hij vaak theaterconcerten. Met zijn hommage aan Leonard Cohen, die zijn grootste inspiratiebron is, ging hij in Kantine Walhalla in première en speelde hij in seizoen 2019-2020 in een uitverkochte tournee in Nederland. 

*

Arlon Luijten

Regisseur | Game-designer | Researcher

Arlon studeerde aan de Toneelakademie Maastricht en ontving bij het afstuderen de Hustinxprijs. Arlon ontwikkelt theatrale speelvelden die de wereld binnen en buiten het theater overbruggen, en die elementen combineren uit opera, theater, amusement, mythologie, serious gaming, technologie, onderzoek en onderwijs. Hij daagt publiek, burgers, kunstenaars, ondernemers, wetenschappers en overheid uit om hierin samen te werken. Als regisseur maakt Arlon veelvormige en gelaagde voorstellingen (muziektheater, opera, installaties en events) die conceptueel geconstrueerd, en tevens doorspekt zijn met een grote theatraliteit en spectaculaire show-elementen. Op deze manier stelt hij het idioom uit de zogenaamde hoge -, en lage cultuur op de proef en daagt verschillende doelgroepen uit in hun kijkgedrag en -ervaring.

Trailer AMOR FATI

Bekijk hieronder de trailer van AMOR FATI. Kaarten kopen? Kijk op theaterwalhalla.nl

Scènefoto’s AMOR FATI

Klik hier om kaarten te kopen

Behind the scenes

Wat betekent AMOR FATI eigenlijk? En wat is de gedachte achter deze boodschap? Bekijk hier het interview met artistiek directeur Rachèl van Olm en muziektheatertalent Flip Noorman!

Interview Arlon Luijten

Bekijk hier het interview met regisseur Arlon Luijten. Wat is een theatrale thuisbeleving? Hoe ziet het game-element eruit en hoe verloopt het proces? Benieuwd?
Bekijk het interview:

Mede mogelijk gemaakt door:


Met dank aan: Korrel Film, HKU Games en Interactie en Theater Rotterdam

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief