Cafe de Kapenees

Zus is de eigenaresse van Café de Kapenees, één van de laatste overgebleven authentieke kroegen op Katendrecht. Met de komst van veel nieuwbouwwoningen is er veel aanloop van mensen die de Kaap willen leren kennen. Hierdoor is het café van Zus een mix van oude en nieuwe Kapenezen, van oude en nieuwe verhalen. Nu de Kaap hot is en nationale en internationale lijstjes aanvoert is het leven er voor Zus niet makkelijker op geworden. Als geboren Kapenees moet ze zich staande zien te houden tussen de oprukkende bakfiets yuppen en de naar geld ruikende projectontwikkelaars met hun hippe concepten. De mantelzorgtaken voor haar hulpbehoevende moeder maken het er voor Zus ook niet makkelijker op.

Koos is vaste klant en lijkt met zijn barkruk vergroeid. Hij heeft het veelvuldig over de tijd dat de Katendrechtse straten nog gevuld waren met zeelui, hoeren en Chinezen en is ook al niet een energie gevende factor in het leven van Zus. Er zal daarom snel iets moeten veranderen in het leven van Zus anders gaat het helemaal fout. Hoe zal dit verder gaan?
Kom kijken en beleef deze eerste twee afleveringen van de soap over het leven van Zus en de mensen uit haar directe omgeving. Live in Kantine Walhalla, inclusief een maaltijd en dansen op live-muziek!

Trailer Café de Kapenees

Cafe de Kapenees is een coproductie van Theater Walhalla en het Rotterdams Wijktheater.

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief