Pink Elephants On Parade

een co-productie van Werkplaats Walhalla en de Transmissie
naar een idee van Jip Bartels

Pink Elephants on Parade is een anti coming of age-story in de vorm van een electro-pop muziektheatervoorstelling die je meeneemt in een psychedelisch sprookje met visuals en live muziek.

Een jongen ligt in zijn slaapkamer. Hij krijgt een vlucht aangeboden zijn droomwereld in. Maar lukt het hem zijn angsten recht in de ogen aan te kijken en weet hij zijn schaduw terug te vinden?

Wie nog denkt dat een slaapkamer een veilig toevluchtsoord is, heeft het mis. Monsters zitten tegenwoordig niet alleen onder je bed, maar ook in je hoofd. In deze tijd van veel thuiszitten en onzekerheid wordt onze nachtrust aangetast door bizarre dromen. Wat als je zelfs in je dromen continu op je hoede moet zijn en moet rennen voor je leven?

“As a host, I salute you
Attend my pink elephants on parade
Don’t be afraid, don’t be afraid
Just follow the rail road track”

In 2019 wonnen Jip Bartels, de Transmissie en Amanda Payne samen de Walhalla Pitch met de presentatie van hun hallucinante Pink Elephants on Parade, een ode aan de verbeelding en een requiem voor de kinderlijke fantasie. Een poëtisch theatraal concert met nieuw gecomponeerde muziek gemaakt door een samenwerking van jonge Rotterdamse makers, geregisseerd door Anouk Beugels. De multidisciplinaire aanpak levert een spannend universum op die het publiek meetrekt de duistere diepten van het onderbewustzijn in.

Regie en dramaturgie: Anouk Beugels
Libretto: Amanda Payne
Spel: Jip Bartels, Amanda Payne en Ayla van Summeren
Muziek: David Schwarz, Jip Bartels
Video-ontwerp: Derk Stenvers
Decorontwerp en uitvoering: Quinten de Smedt, MAQERIJ
Kostuums: Ferry Pappalardo
Zakelijk leider de Transmissie: Rosanne Procee
Regie- en productieassistentie: Thenera van der Pluiim

Met dank aan Céline Buren.

Pink Elephants on Parade is een coproductie van Werkplaats Walhalla en De Transmissie en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad, Gemeente Rotterdam, Kickstart Cultuurfonds, BNG Cultuurfonds, Prins Bernard Cultuurfonds Zuid-Holland, Lira Fonds en Stichting Elise Mathilde.

Let op: tijdens deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop.

De Transmissie

Derk Stenvers en David Schwarz

Pink Elephants On Parade is een coproductie van Werkplaats Walhalla en De Transmissie, een theatercollectief uit Rotterdam. De Transmissie bestaat uit David Schwarz (links) en Derk Stenvers. Samen combineren ze hun passie voor taal, muziek en beeld tot multi-disciplinair theater.

Op het Café Theater Festival wonnen ze in 2018 met hun eerste voorstelling Pygmalion_off de Wijkjury Prijs en een speelplek op het Fringe Festival. Met de podcast De stad waar je nooit dacht te gaan wonen werden ze genomineerd voor de NTR Podcastprijs 2019. Een jaar later wonnen ze de Werkplaats Walhalla Pitch.

 

Trailer Pink Elephants on Parade

Muziekvideo ‘PARADE’

Bekijk hieronder de videoclip ‘PARADE’ voor de voorstelling Pink Elephants On Parade.

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief