Elfie Tromp

Vaste (nieuwe) maker Werkplaats Walhalla

In mei 2021 werd Elfie Tromp en Werkplaats Walhalla met 8 andere makers gehonoreerd voor De Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten. De subsidieregeling nieuwe makers is bestemd voor beginnend talent. Het geeft de makers de mogelijkheid om zich in een langer lopend traject (maximaal twee jaar) te ontwikkelen in samenwerking gezelschappen, podia of festivals. De komende twee jaar zal Elfie Tromp vaste maker zijn binnen Werkplaats Walhalla.

Elfie Tromp (1985) is schrijver, performer en presentator. CPNB kroonde haar zomerdichter van 2020. Vanaf september speelt zij haar muzikale solovoorstelling NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond). Underdog, haar tweede roman, is genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en Diorapthe. Ze is druktemaker voor De Nieuws BV en regelmatig presentator voor radioprogramma VPRO Nooit Meer Slapen.

Dichter in Drag

De hele lockdownperiode presenteerde Elfie Tromp de poëzieshow Dichter in drag op IGTV! Elfie ontvangt iedere zondagmiddag dichters, kunstenaars en drag queens voor een live metamorfose, mooie gedichten en open gesprekken over het leven en hun kunst. Alle afleveringen van Elfie Tromps Dichter in Drag zijn terug te kijken op het instagramkanaal van Elfie Tromp.

Bekijk hier de afleveringen terug.

Niet Vandaag Satan (Maar Wel Vanavond)

In oktober in Werkplaats Walhalla

De voorstelling NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond) laat je huiveren, lachen, nadenken en uiteindelijk verzoenen met je meest duistere gevoelens.

Horrorliefhebbers en angsthazen opgelet!
NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond) is een ode aan angst.
Een lofzang aan onze meest duistere drijfveer, in de sfeer van het horrorgenre, zoals dat ontstond in de jaren ‘30 met de eerste Dracula-film.

Samen met multi-instrumentalist Mattijs Verhallen en drummer Joppe Molenaar (Bettie Serveert), ontleedt performer Elfie Tromp het huidige tijdsgewricht; humoristisch, ontregelend, grotesk en regelmatig: griezelig! Verwacht eigenzinnige monologen die reflecteren op de hedendaagse tijd: Elfie vervlecht de glamour van Sven Ratzke met de humor van Adèle Bloemendaal, het engagement van Laura van Dolron en de taligheid van Marjolein van Heemskerk.

Speellijst

Zo 17 okt 2021 15:00 uur Werkplaats Walhalla Koop kaarten
Wo 27 okt 2021 20:30 uur Schouwburg Amstelveen Koop kaarten
Vr 29 okt 2021 19:30 en 21:30 uur HNT, zaal 3 Koop kaarten
Za 30 okt 2021 20:30 uur De Gelderlandfabriek Koop kaarten
Zo 31 okt 2021 15:00 uur Theater De Lieve Vrouw Koop kaarten

 

Recensies

“De voorstelling zit zorgvuldig in elkaar, met de vurige, doeltreffende teksten van Tromp in strakke regie van Stephanie Louwrier en dramaturg Céline Buren.” – Theaterkrant (keuze van de criticus)

“Zinderende muziek, mooie liedjes, slimme overgangen en observaties” – Volkskrant

Trailer

Bekijk hieronder de trailer van de Niet Vandaag Satan (Maar Wel Vanavond)

 

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief