Elfie Tromp

Vaste (nieuwe) maker Werkplaats Walhalla

In mei 2021 werd Elfie Tromp en Werkplaats Walhalla met 8 andere makers gehonoreerd voor De Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten. De subsidieregeling nieuwe makers is bestemd voor beginnend talent. Het geeft de makers de mogelijkheid om zich in een langer lopend traject (maximaal twee jaar) te ontwikkelen in samenwerking gezelschappen, podia of festivals. De komende twee jaar zal Elfie Tromp vaste maker zijn binnen Werkplaats Walhalla.

Elfie Tromp (1985) is schrijver, performer en presentator. CPNB kroonde haar zomerdichter van 2020. Underdog, haar tweede roman, werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en Dioraphte Literatour Prijs. Haar nieuwste roman, Pietà, ligt momenteel in de winkel.

Afgelopen seizoen speelde Elfie haar muzikale solovoorstelling Niet Vandaag Satan (Maar Wel Vanavond) die juichend werd ontvangen. Sinds mei 2021 zit Elfie Tromp in De Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten, deze volgt ze bij Werkplaats Walhalla. De Nieuwe Makersregeling geeft makers de mogelijkheid om zich in een traject van maximaal twee jaar te ontwikkelen en te presenteren. Op de Barricade van het Hart is haar eerste productie binnen de Nieuwe Makers Regeling voor Werkplaats Walhalla.

Podcastreeks

Op De Barricade Van Het Hart

Elfie Tromp onderzoekt het protestlied anno 2021. Elke maand werkt ze samen met een gastmuzikant om de geheimen van het liedschrijven te doorgronden en het beste protestlied voor deze tijd te schrijven. Ze grasduinen door klassiekers en komen met hun eigen liedjes.

Met Op De Barricade Van Het Hart neemt Elfie het publiek samen met haar gast mee de techniek van het liedschrijven in, langs de plaats in de geschiedenis, de inspiratie én natuurlijk elkaar. Deels materclass, deels interview en voorstelling.

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief