Feyenoord de Opera

muzikale locatievoorstelling van Theater Walhalla en het Rotterdams Wijktheater

Feyenoord de Opera is een muzikale locatievoorstelling van het Rotterdams Wijktheater en Theater Walhalla. De voorstelling begint en eindigt bij het sportcomplex Varkenoord en van daaruit maak je onder leiding van een supporter een theatrale tour langs historische plekken in en rondom De Kuip. Scènes en operaliederen worden afgewisseld en gaandeweg krijg je vat op het Feyenoordgevoel dat van generatie op generatie wordt overgedragen.

Acteur Paul van Soest speelt de opa van de net ontdekte Robin. Iedereen heeft zo zijn dromen, voor dit voetbaltalentje, voor henzelf en voor de club.

Alle scènes en operateksten zijn gebaseerd op verhalen van supporters en aangevuld met persoonlijke verhalen van Bob van Persie (de vader van Robin van Persie), Gerard Cox, oud-Feyenoord verzorger Gerard Meijer, oud-Feyenoorder Gaston Taument en bestuursleden. Aan deze locatievoorstelling werken nog meer bekenden mee, zoals Paul de Munnik, Vincent Bijlo, Anna Enquist, Keimpe de Jong en Arie van der Krogt.

Speciaal voor de voorstelling is het operakoor de Ropera aangevuld met diehard Feyenoordsupporters en professionele solisten Francis van Broekhuizen en Sinan Vural. Zij worden muzikaal begeleid door wereldkampioenen accordeon De Zusjes van Wanrooy.

Feyenoord de Opera is voor supporters als een thuiswedstrijd met een ander zangkoor en voor operaliefhebbers als een uitwedstrijd met een nieuw tekstboekje. De thema’s blijven gelijk: eergevoel, jaloezie, gelijk en verdriet, winst en verlies. Ga jij mee naar ‘t stadion?

Premiere

Bekijk hieronder het premièreverslag van RTV Rijnmond.

**

Feyenoord de Opera was een co-productie van Theater Walhalla en het Rotterdams Wijktheater, in samenwerking met onderstaande partners:

Stadion Feyenoord
Jan van Merwijk, Zara Ghzili, Sabine van der Ende
Sportclub Feyenoord
Peggy Caliche, Joke Keukelaar
Feyenoord Rotterdam N.V.
Raymond Salomon, Alex van Mook, Marloes Beijer
Feyenoord Supporters vereniging
Gijs van Delft, Joop Verschuren

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief