Meisjes en Messen

Jantien Fick

“Ik ben boos
Ik wil slaan, steken, stampen..
Sorry. Koken, baren, vermoorden en schoonmaken”

Vanuit een historisch, feministisch en persoonlijk perspectief onderzoekt theatermaker Jantien Fick wat het betekent dat er zo weinig ‘slechterinnen’ en vrouwelijk geweld in beeld wordt gebracht. Vandaag de dag wordt ons nog steeds geleerd dat we op onze hoede moeten zijn voor mannen, maar voor vrouwen hoeven we niet waakzaam te zijn. Is dat terecht? Zijn vrouwen tot minder brute dingen in staat of is het dat we de vrouwelijke potentie tot gewelddadigheid niet (durven te) zien?

Meisjes en Messen is een interdisciplinaire solo-voorstelling over vrouwelijk daderschap, vanuit de geschiedenis tot aan het heden. In een dialoog tussen lichaam, muziek en tekst vertaalt Jantien de zoektocht naar haar potentie tot daderschap en zal door middel van een speelse, zwart-komische benadering de afschuwwekkende doch fascinerende bloeddorstige daden van vrouwen uit heden en verleden zichtbaar maken. Want ja, die zijn er.

Verwacht een mix van het schaamteloos ongemakkelijke doch eerlijke karakter uit Fleabag, verpakt in een snelle samenkomst van humor en geweld in de vorm van speciaal aangeleerde mestechnieken, verweven met de fysieke, interdisciplinaire choreo’s van Meg Stuart.

Credits

Regie: Silke van Kamp
Coach: Frank Noorland
Dramaturgie: Babette Kalker
Spel: Jantien Fick
Tekst: Iona Daniel
Decor: Django Walon

Jantien Fick

Winnaar Werkplaats Pitch 2021

Jantien (1992) is danser, performer en theatermaker. Sinds haar studies aan de dansacademie en theaterschool werkt ze in het theater, het uitgaanscircuit en als docent in Nederland en Duitsland. Als maker was zij werkzaam bij o.a. DOX Utrecht, Bühnenkunstschüle Academy, De Parade en Theater Na de Dam. Ook ontwikkelde ze solowerk bij HAU in Berlijn en werkte ze als performer bij verschillende groepen in Nederland en Duitsland. In haar werkt onderzoekt ze de potentie en het archief van het lichaam waarbij ze een fysieke ervaring oproept bij het publiek. Haar voorstellingen bevinden zich op het snijvlak van dans, performance en comedy.

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief