Meisjes en Messen

Jantien Fick

De slechterik kennen we allemaal, maar over slechterinnen horen we minder. Het wordt met de paplepel ingegoten dat we bang moeten zijn voor mannen, maar niemand is bang voor vrouwen. Zijn vrouwen tot minder gewelddadige acties in staat of willen we niet zien hoe agressief zij ook kunnen zijn? In een duister komische carrousel zoekt Jantien Fick naar hoe we spreken over vrouwelijk gevaar en wat dit betekent voor onze beeldvorming en benadering van vrouwen. Met Meisjes en Messen toont Jantien haar kijk op geweld en haar geweldsfantasieën. Welke rol speelt haar lichaam daarbij en hoe kijken wij daarnaar?

Meisjes en Messen is een interdisciplinaire solovoorstelling over vrouwelijk daderschap. In een dialoog tussen muziek, lichaam en tekst belichaamt Jantien de samenkomst van actualiteit, geschiedenis en persoonlijke verhalen. Een speelse, zwart-komische performance over de afschuwwekkende maar ook fascinerende agressieve daden van vrouwen uit heden en verleden.

Meisjes en Messen is een coproductie met Likeminds.

Credits

Concept & Spel: Jantien Fick | Regie: Silke van Kamp | Dramaturgie: Babette Kalker | Tekstbijdrage: Iona Daniel | Coaching: Liet Lenshoek | Decorontwerp: Django Walon | Muziek: Timon Persoon | Foto: Bas de Brouwer

Jantien Fick

Winnaar Werkplaats Pitch 2021

Jantien (1992) is danser, performer en theatermaker. Sinds haar studies aan de dansacademie en theaterschool werkt ze in het theater, het uitgaanscircuit en als docent in Nederland en Duitsland. Als maker was zij werkzaam bij o.a. DOX Utrecht, Bühnenkunstschüle Academy, De Parade en Theater Na de Dam. Ook ontwikkelde ze solowerk bij HAU in Berlijn en werkte ze als performer bij verschillende groepen in Nederland en Duitsland. In haar werkt onderzoekt ze de potentie en het archief van het lichaam waarbij ze een fysieke ervaring oproept bij het publiek. Haar voorstellingen bevinden zich op het snijvlak van dans, performance en comedy.

Speellijst

vrijdag 11 november 2022 Theater Kikker, Utrecht | Koop kaarten

Likeminds bedankt!

Jantien presenteert in april haar solo Iedere vijf minuten moest ik huilen omdat ik dacht dat ik een hond had vermoord tijdens Likeminds bedankt! Benieuwd? Bekijk hieronder de trailer:

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief