Niet Gezien, Niet Gehoord

Dilan Yurdakul

Op 18 december 2018 wordt een 16-jarige scholiere omgebracht door haar ex vriend op een schoolplein in Rotterdam. In de maanden na haar dood wordt door een vernietigend rapport van de Inspectie Veiligheid en Justitie duidelijk hoe wanhopig het pas zestienjarige meisje vele malen om hulp heeft gevraagd, maar die hulp nooit heeft gekregen. Het meisje werd maanden na het verbreken van haar relatie gestalkt, bedreigd en mishandeld, en deed vier keer aangifte. Hoe kon deze tragedie toch plaatsvinden na vele verzoeken om hulp? 

Dilan Yurdakul schreef een indringende monoloog waarin de feiten, fabels en vragen worden benaderd vanuit een persoonlijk perspectief. In de voorstelling kijken we door de ogen van het slachtoffer en staan we stil bij thema’s als ongeloof, schaamte, schuld en onschuld. Waar liggen de grenzen en hoe bescherm je die? Of andersom: hoe herken je andermans grenzen en hoe verhoud je je daartoe? En wat is liefde nou eigenlijk? De voorstelling wordt gevolgd door een nagesprek, waarin het publiek onder leiding van een gespreksleider ervaringen deelt en het gesprek aan gaat. 

Credits

Concept, Tekst, Spel: Dilan Yurdakul
Regie: Moniek Merkx
Muziek: Stijn Hoes
Scenografie: Sanne Danz
Lichtontwerp: Erasmus Mackenna
Foto: Benning & Gladkova

Niet Gezien, Niet Gehoord is een productie van Likeminds i.s.m. Werkplaats Walhalla en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.

Dilan Yurdakul

Actrice & theatermaker

Dilan Yurdakul (1991) is actrice en theatermaker en was van 2012 tot 2019 onderdeel van de vaste cast van Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarnaast speelde Dilan bij NTGent in de voorstellingen Sneeuw en Wie is Bang en maakte Dilan de solovoorstellingen Bekentenis van een Jong Meisje en Door de Schaduw Heen. In 2022 presenteert Dilan haar nieuwe solovoorstelling Niet Gezien, Niet Gehoord.

“Deze gebeurtenis deed mij trillen van woede en verdriet. Niet alleen vanwege de narcistische gekrenktheid van de moordenaar, maar ook omdat ik meteen aanvoelde dat de autoriteiten zeer nalatig en onverschillig waren geweest. Wie was dat meisje, wie was hij en vooral: wat ging er mis?”

Speellijst

donderdag 17 februari 2022 | try-out
Werkplaats Walhalla | Koop kaarten

vrijdag 18 februari 2022 | try-out
Werkplaats Walhalla | Koop kaarten

zaterdag 19 februari 2022 | Première
Werkplaats Walhalla | Koop kaarten

donderdag 24 februari 2022
Werkplaats Walhalla | Koop kaarten

vrijdag 25 februari 2022
Werkplaats Walhalla | Koop kaarten

zaterdag 26 februari 2022
Werkplaats Walhalla | Koop kaarten

donderdag 3 maart 2022
Likeminds, Amsterdam | Koop kaarten

vrijdag 4 maart 2022
Likeminds, Amsterdam| Koop kaarten

zaterdag 5 maart 2022
Likeminds, Amsterdam| Koop kaarten

Effe R-uit

Dilan over Niet Gezien, Niet Gehoord

In het wekelijkse programma Effe R-uit laat Wendy Hoogendijk zien wat voor moois de regio Rijnmond te bieden heeft. In deze aflevering o.a Dilan Yurdakul over de voorstelling Niet Gezien, Niet Gehoord. Kijk hieronder het item terug:

Scenefoto’s

Foto’s door Jean van Lingen

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief