Pink Elephants On Parade

een co-productie van Werkplaats Walhalla en de Transmissie
naar een idee van Jip Bartels

Pink Elephants on Parade is een electro-pop muziektheatervoorstelling die je meeneemt in een psychedelisch sprookje met visuals en live muziek.

Een jongen ligt in zijn slaapkamer. Hij krijgt een vlucht aangeboden zijn droomwereld in. Maar lukt het hem zijn angsten recht in de ogen aan te kijken en weet hij zijn schaduw terug te vinden?

“As a host, I salute you
Attend my pink elephants on parade
Don’t be afraid, don’t be afraid
Just follow the rail road track”

Wie nog denkt dat een slaapkamer een veilig toevluchtsoord is, heeft het mis. Monsters zitten tegenwoordig niet alleen onder je bed maar ook in je hoofd. In deze tijd van veel thuiszitten en onzekerheid, wordt onze nachtrust aangetast door bizarre dromen. Wat als je zelfs in je dromen continu op je hoede moet zijn en moet rennen voor je leven?

In 2019 wonnen Jip Bartels, de Transmissie en Amanda Payne samen de Walhalla Pitch met de presentatie van hun hallucinante Pink Elephants on Parade, een ode aan de verbeelding en een requiem voor de kinderlijke fantasie. Een poëtisch theatraal concert met nieuw gecomponeerde muziek gemaakt door een samenwerking van jonge Rotterdamse makers, geregisseerd door Anouk Beugels. De multidisciplinaire aanpak levert een spannend universum op die het publiek meetrekt de duistere diepten van het onderbewustzijn in.

Regie: Anouk Beugels
Spel: Jip Bartels, Amanda Payne en Ayla van Summeren
Libretto: Amanda Payne
Muziek: David Schwarz, Jip Bartels
Video: Derk Stenvers
Decorontwerp: Quinten de Smedt
Zakelijk leider de Transmissie: Rosanne Procee

 

De Transmissie

Derk Stenvers en David Schwarz

Pink Elephants On Parade is een coproductie van Werkplaats Walhalla en De Transmissie, een theatercollectief uit Rotterdam. De Transmissie bestaat uit David Schwarz (links) en Derk Stenvers. Samen combineren ze hun passie voor taal, muziek en beeld tot multi-disciplinair theater.

Op het Café Theater Festival wonnen ze in 2018 met hun eerste voorstelling Pygmalion_off de Wijkjury Prijs en een speelplek op het Fringe Festival. Met de podcast De stad waar je nooit dacht te gaan wonen werden ze genomineerd voor de NTR Podcastprijs 2019. Een jaar later wonnen ze de Werkplaats Walhalla Pitch.

 

Muziekvideo ‘PARADE’

Bekijk hieronder de videoclip ‘PARADE’ voor de voorstelling Pink Elephants On Parade.

Speellijst

Kaartverkoop gaat via theaterwalhalla.nl

do 21 januari 19:00 uur Werkplaats Walhalla Rotterdam
do 21 januari 21:00 uur Werkplaats Walhalla Rotterdam
vr 22 januari 19:00 uur Werkplaats Walhalla Rotterdam
vr 22 januari 12:00 uur Werkplaats Walhalla Rotterdam

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief