Werkplaats Walhalla Pitch

De Werkplaats Walhalla Pitch is een jaarlijkse avond in Werkplaats Walhalla waarbij een speciaal geselecteerde vakjury en trouw Walhalla publiek de nieuwe makers van het komende seizoen selecteren. Van alle inzendingen worden er zes theatermakers geselecteerd die hun plan mogen komen pitchen tijdens de Werkplaats Walhalla Pitch op dinsdag 1 juni 2021. De vakjury zal één voorstelling selecteren die door Werkplaats Walhalla in productie wordt genomen.

Wat je krijgt?

Werkplaats Walhalla neemt het winnende plan in productie. Dit betekent artistieke, zakelijke, facilitaire en productionele ondersteuning. Werkplaats Walhalla zal ook ondersteunen bij het aanvragen van subsidies om het budget rond te krijgen. Daarnaast worden er speelbeurten geboekt in Theater Walhalla en volgt een kleine tournee langs theaters in Nederland.

Aanmelden?

De aanmeldingen voor 2022 zijn nog niet geopend. Houd werkplaatswalhalla.nl in de gaten voor de laatste updates.

Winnaars Pitch 2021

Jantien Fick (rechts) won de Werkplaats Walhalla Pitch 2021 overtuigend met haar pitch Meisjes en Messen, waarin Jantien de vraag ‘waarom weten wij niks van vrouwelijke daders?’ probeert te beantwoorden vanuit een historisch  en feministisch perspectief.

Benieuwd naar de voorstelling van Jantien? Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Selectie ’21

Benieuwd wie er nog meer meestreden met de Werkplaats Walhalla Pitch 2021? Bekijk hier het introductiefilmpje van de geselecteerde theatermakers:

Winnaars 2019

Pink Elephants on Parade

De vakjury riep Jip Bartels, Amanda Payne en de Transmissie uit als winnaar van de Pitch 2019. Hun voorstelling Pink Elephants on Parade is inmiddels in productie genomen door Werkplaats Walhalla en zal deze zomer nog te zien zijn op tijdens O.

Klik hier voor meer informatie en kaarten!

Winnaars 2020

Der Letzte Hollander

Annelotte van Aarst, Jelle Hoekstra en Sanne Smits hebben de Werkplaats Walhalla Pitch 2020 gewonnen met hun plan Der Letzte Holländer! “Der Letzte Holländer is een hyper-hysterische, zwart-komische montagevoorstelling. Een doomsdaymusical over de ondergang van een land. Met deze voorstelling willen we een poging doen om het onvoorstelbare voorstelbaar te maken. Wat kunnen de gevolgen van klimaatverandering zijn en hoe overtuigen we elkaar van de noodzaak er iets aan te doen?”

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief