De spanning stijgt in Werkplaats Walhalla! Voor de 3de keer wordt de jaarlijkse Werkplaats Walhalla Pitch gehouden. Ben jij een theatermaker met een mooi plan voor een (avondvullende) voorstelling, passend bij het DNA van Theater Walhalla? Dien je plan dan in voor 1 maart 2020. Uit alle inzendingen mogen 6 theatermakers hun plan komen pitchen tijdens de Werkplaats Walhalla Pitch 2020! Tijdens de pitch selecteert de vakjury één voorstelling die door Werkplaats Walhalla in productie wordt genomen.

Wat je krijgt?
Werkplaats Walhalla neemt de winnende voorstelling in productie. Dit betekent artistieke, zakelijke, facilitaire en productionele ondersteuning. Werkplaats Walhalla ondersteunt ook bij het aanvragen van subsidies om het budget rond te krijgen. Daarnaast wordt de voorstelling geprogrammeerd in Theater Walhalla en volgt een kleine tournee langs theaters in Nederland.

De zes theatermakers van de Werkplaats Walhalla Pitch 2020 zijn bekend. De geselecteerde theatermakers zijn:

Annica Muller “Yogi Annie”
De Saturners “Absolonová”
Issam Almiski “Sorry Hamlet”
Tato Wesselo “De Leugenaar”
Sanne Smits, Jelle Hoekstra en Annelotte
van Aarst
“Der Letzte Höllander”
Eva van der Post en Freek den Hartogh “De verkeerde kant”

 

Winnaars Pitch 2018

Dalith Tempert, Katelijne Beukema en Elène Zuidmeer wonnen in 2018 de allereerste Werkplaats Walhalla Pitch met hun voorstelling Are You Famous Around Here? De voorstelling speelde in november 2019 in Werkplaats Walhalla en is inmiddels op tour geweest. Klik hier voor meer informatie.


Winnaars Pitch 2019

De vakjury riep het collectief van Jip Bartels, Amanda Payne en de Trans//Missie uit als winnaar van de Pitch 2019. Hun voorstelling Pink Elephants on Parade wordt daarmee in productie genomen door Werkplaats Walhalla en is in 2021 te zien in Werkplaats Walhalla en diverse theaters.

Pitchavond

De pitchavond op dinsdag 19 mei is i.v.m. het verbod op evenementen en samenscholingen afgelast. Er wordt spoedig een nieuwe datum gepland. Mocht die gepland zijn dan zal die hier bekend gemaakt worden.

Dinsdag 19 mei 2020 19:30 uur Werkplaats Walhalla Rotterdam

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief