Werkplaats Walhalla Pitch

De Werkplaats Walhalla Pitch is een jaarlijkse avond in Werkplaats Walhalla waarbij een speciaal geselecteerde vakjury en trouw Walhalla publiek de nieuwe makers van het komende seizoen selecteren. Van alle inzendingen worden er zes theatermakers geselecteerd die hun plan mogen komen pitchen tijdens de Werkplaats Walhalla Pitch op dinsdag 7 juni 2022. De vakjury zal één voorstelling selecteren die door Werkplaats Walhalla in productie wordt genomen.

Wat je krijgt?

Werkplaats Walhalla neemt het winnende plan in productie. Dit betekent artistieke, zakelijke, facilitaire en productionele ondersteuning. Werkplaats Walhalla zal ook ondersteunen bij het aanvragen van subsidies om het budget rond te krijgen. Daarnaast worden er speelbeurten geboekt in Theater Walhalla en volgt een kleine tournee langs theaters in Nederland.

Aanmelden?

Dien je plan uiterlijk vrijdag 4 maart in via info@werkplaatswalhalla.nl o.v.v. Werkplaats Pitch 2022.

Het plan omvat o.a.:

  • een voorblad waarin staat waarom deze voorstelling absoluut in productie genomen moet worden bij Werkplaats Walhalla;

  • een omschrijving van maximaal 2 A4tjes;

  • een CV van alle medewerkers die mee gaan doen aan deze productie;

  • een begroting;

  • beschikbaarheid van alle spelers in 2023.


Winnaars Pitch 2021

Jantien Fick (rechts) won de Werkplaats Walhalla Pitch 2021 overtuigend met haar pitch Meisjes en Messen, waarin Jantien de vraag ‘waarom weten wij niks van vrouwelijke daders?’ probeert te beantwoorden vanuit een historisch en feministisch perspectief.

Benieuwd naar de voorstelling van Jantien? Klik hier!

Selectie ’21

Benieuwd wie er nog meer meestreden met de Werkplaats Walhalla Pitch 2021? Bekijk hier het introductiefilmpje van de geselecteerde theatermakers:

Winnaars 2020

DE OMSTANDERS

met Der Letzte Hollander

Annelotte van Aarst, Jelle Hoekstra en Sanne Smits hebben de Werkplaats Walhalla Pitch 2020 gewonnen met hun plan Der Letzte Holländer!

“Der Letzte Holländer is een hyper-hysterische, zwart-komische montagevoorstelling. Een doomsdaymusical over de ondergang van een land. Met deze voorstelling willen we een poging doen om het onvoorstelbare voorstelbaar te maken. Wat kunnen de gevolgen van klimaatverandering zijn en hoe overtuigen we elkaar van de noodzaak er iets aan te doen?”

Klik hier voor kaarten

 

Winnaar 2021

Jantien Fick

met Meisjes en Messen

Jantien Fick won de Werkplaats Walhalla Pitch 2021 met haar overtuigende pitch voor Meisjes en Messen. Jantien zal met Meisjes en Messen in juni 2022 in première gaan en vanaf september 2022 in de theaters door het land.

Klik hier voor meer informatie.

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief