Met trots presenteren wij de geselecteerden voor de Werkplaats Walhalla Pitch 2023. Op dinsdag 30 mei vinden de Pitches plaats en heeft ook het publiek een stem. Dus kom vooral langs en wees ook onderdeel van het bepalen van de makers van de toekomst!

Namen geselecteerden:

1. Studio Dooie Mus – SPOKEN
2. Studio F I K – Willink
3. HONK – Periferie van een Toekomst
4. Schwung – De Muur rondom Shirley
5. Collectief KARMA – MEDUSA
6. Donna Braber en Doris Bagijn – Badmuts

Werkplaats Walhalla Pitch

 

De Werkplaats Walhalla Pitch is een jaarlijkse avond in Werkplaats Walhalla waarbij een speciaal geselecteerde vakjury en trouw Walhalla publiek de nieuwe makers van het komende seizoen selecteren. Van alle inzendingen worden er zes theatermakers geselecteerd die hun plan mogen komen pitchen tijdens de Werkplaats Walhalla Pitch op 30 mei 2023. De vakjury zal één voorstelling selecteren die door Werkplaats Walhalla in productie wordt genomen.

Wat je krijgt?

Werkplaats Walhalla neemt het winnende plan in productie. Dit betekent artistieke, zakelijke, facilitaire en productionele ondersteuning. Werkplaats Walhalla zal ook ondersteunen bij het aanvragen van subsidies om het budget rond te krijgen. Daarnaast worden er speelbeurten geboekt in Theater Walhalla en volgt een kleine tournee langs theaters in Nederland.

Aanmelden?

Dien je plan uiterlijk dinsdag 14 maart in via info@werkplaatswalhalla.nl o.v.v. Werkplaats Pitch 2023.

Het plan omvat o.a.:

  • een voorblad waarin staat waarom deze voorstelling absoluut in productie genomen moet worden bij Werkplaats Walhalla;

  • een omschrijving van maximaal 2 A4tjes;

  • een CV van alle medewerkers die mee gaan doen aan deze productie;

  • een begroting;

  • beschikbaarheid van alle spelers in 2024.

Winnaars Pitch 2022

De in Rotterdam woonachtige theatermakers Romy Moons en Thomas Claessens vonden hun liefde voor theater op de Toneelacademie in Maastricht. Met Life, Actually maken zij een meta-romcom over de romcom. De makers houden ervan en tegelijkertijd verafschuwen ze het genre. De jury roemde het duo om hun acteertalent, en was geïntrigeerd door het uitgangspunt dat zoiets gewoons als liefde radicaal kan zijn.

Het door de jury bekroonde plan van Life, Actually wordt door Werkplaats Walhalla in productie genomen en gaat 23 september 2023 in première.

Winnaars Pitch 2021

Jantien Fick (rechts) won de Werkplaats Walhalla Pitch 2021 overtuigend met haar pitch Meisjes en Messen, waarin Jantien de vraag ‘waarom weten wij niks van vrouwelijke daders?’ probeert te beantwoorden vanuit een historisch en feministisch perspectief.

Benieuwd naar de voorstelling van Jantien? Klik hier!

 

 

Winnaars 2020

DE OMSTANDERS

met Der Letzte Hollander

Annelotte van Aarst, Jelle Hoekstra en Sanne Smits hebben de Werkplaats Walhalla Pitch 2020 gewonnen met hun plan Der Letzte Holländer!

“Der Letzte Holländer is een hyper-hysterische, zwart-komische montagevoorstelling. Een doomsdaymusical over de ondergang van een land. Met deze voorstelling willen we een poging doen om het onvoorstelbare voorstelbaar te maken. Wat kunnen de gevolgen van klimaatverandering zijn en hoe overtuigen we elkaar van de noodzaak er iets aan te doen?”

Klik hier voor kaarten

 

Winnaar 2021

Jantien Fick

met Meisjes en Messen

Jantien Fick won de Werkplaats Walhalla Pitch 2021 met haar overtuigende pitch voor Meisjes en Messen. Jantien zal met Meisjes en Messen in juni 2022 in première gaan en vanaf september 2022 in de theaters door het land.

Klik hier voor meer informatie.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief