Werkplaats Walhalla Pitch

De Werkplaats Walhalla Pitch is een jaarlijkse avond in Werkplaats Walhalla waarbij een speciaal geselecteerde vakjury en trouw Walhalla publiek de nieuwe makers van het komende seizoen selecteren. Ben jij een theatermaker met een mooi plan voor een (avondvullende) voorstelling, passend bij het DNA van Theater Walhalla? Dien je plan dan in vóór 1 maart 2021. Van alle inzendingen worden er zes theatermakers geselecteerd die hun plan mogen komen pitchen tijdens de Werkplaats Walhalla Pitch op dinsdag 1 juni 2021. De vakjury zal één voorstelling selecteren die door Werkplaats Walhalla in productie wordt genomen.

Wat je krijgt?

Werkplaats Walhalla neemt het winnende plan in productie. Dit betekent artistieke, zakelijke, facilitaire en productionele ondersteuning. Werkplaats Walhalla zal ook ondersteunen bij het aanvragen van subsidies om het budget rond te krijgen. Daarnaast worden er speelbeurten geboekt in Theater Walhalla en volgt een kleine tournee langs theaters in Nederland.

Aanmelden?

Dien je plan in vóór 1 maart 2021. Het plan omvat o.a.

  • Een voorblad waarin staat waarom deze voorstelling absoluut in productie genomen moet worden bij Werkplaats Walhalla;
  • Een omschrijving van maximaal 2 A4tjes;
  • Een CV van alle medewerkers die mee gaan doen aan deze productie;
  • Een begroting;
  • Beschikbaarheid van alle spelers in 2022.

Insturen van je plan kan naar info@werkplaatswalhalla.nl o.v.v. Pitch 2021

Planning

Deadline indienen 1 maart 2021
Bekendmaking selectie 2 april 2021
Pitchavond 1 juni 2021
Première van jouw plan 2022

Winnaars Pitch 2020

Annelotte van Aarst, Jelle Hoekstra en Sanne Smits hebben de Werkplaats Walhalla Pitch 2020 gewonnen met hun plan Der Letzte Holländer! “Der Letzte Holländer is een hyper-hysterische, zwart-komische montagevoorstelling. Een doomsdaymusical over de ondergang van een land. Met deze voorstelling willen we een poging doen om het onvoorstelbare voorstelbaar te maken. Wat kunnen de gevolgen van klimaatverandering zijn en hoe overtuigen we elkaar van de noodzaak er iets aan te doen?”

De voorstelling Der Letzte Holländer zal begin 2022 in première gaan in Werkplaats Walhalla. Houd voor meer informatie en de speelperiode de website in de gaten.

Selectie ’20

Benieuwd wie er nog meer meestreden met de Werkplaats Walhalla Pitch 2020? Bekijk hier het introductiefilmpje van de geselecteerde theatermakers:

Winnaars 2019

Pink Elephants on Parade

De vakjury riep Jip Bartels, Amanda Payne en de Transmissie uit als winnaar van de Pitch 2019. Hun voorstelling Pink Elephants on Parade is inmiddels in productie genomen door Werkplaats Walhalla en zal zal binnenkort, als alle maatregelen het toelaten, te zien zijn in Werkplaats Walhalla en elders in het land.

Klik hier voor meer informatie en kaarten!

Winnaars 2018

Are You Famous Around Here?

Dalith Tempert, Katelijne Beukema en Elène Zuidmeer wonnen in 2018 de allereerste Werkplaats Walhalla Pitch met hun voorstelling Are You Famous Around Here? De voorstelling speelde in november 2019 in Werkplaats Walhalla en heeft getourd door het land.

Klik hier voor meer informatie.

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief