Winnaars Werkplaats Walhalla Pitch 2020

Annelotte van Aarst, Jelle Hoekstra en Sanne Smits hebben de Werkplaats Walhalla Pitch 2020 gewonnen met hun plan Der Letzte Holländer!

“Der Letzte Holländer is een hyper-hysterische, zwart-komische montagevoorstelling. Een doomsdaymusical over de ondergang van een land. Met deze voorstelling willen we een poging doen om het onvoorstelbare voorstelbaar te maken. Wat kunnen de gevolgen van klimaatverandering zijn en hoe overtuigen we elkaar van de noodzaak er iets aan te doen?”

De voorstelling Der Letzte Holländer zal bij Werkplaats Walhalla in productie genomen worden. Houd voor meer informatie en de speelperiode de website in de gaten.

Werkplaats Walhalla Pitch

De Werkplaats Walhalla Pitch is jaarlijkse avond waarbij een speciaal geselecteerde vakjury en trouw Walhalla publiek de nieuwe makers van het komende seizoen selecteren. Ondernemende theatermakers met een plan mogen hun plannen inzenden. Uit alle inzendingen worden zes plannen gekozen die tijdens de Werkplaats Walhalla Pitch 2020 het plan mogen komen pitchen! Tijdens de pitch selecteert de vakjury 1 voorstelling die door Werkplaats Walhalla in productie wordt genomen.

Wat je krijgt?

Werkplaats Walhalla neemt de winnende voorstelling in productie. Dit betekent artistieke, zakelijke, facilitaire en productionele ondersteuning. Werkplaats Walhalla zal ook ondersteunen bij het aanvragen van subsidies om het budget rond te krijgen. Daarnaast worden er speelbeurten geboekt in Theater Walhalla en volgt een kleine tournee langs theaters in Nederland.

Aanmelden?

De aanmelding is voor de Walhalla Pitch 2021 is nog niet geopend. Houd de website van Werkplaats Walhalla in de gaten voor meer informatie. Heb je nu alvast vragen? Mail dan naar info@werkplaatswalhalla.nl

Selectie Werkplaats Walhalla Pitch 2020

Benieuwd wie er meestreden met de Werkplaats Walhalla Pitch 2020? Bekijk dan hier het introductiefilmpje van de geselecteerde theatermakers:

Winnaars Pitch 2018

Dalith Tempert, Katelijne Beukema en Elène Zuidmeer wonnen in 2018 de allereerste Werkplaats Walhalla Pitch met hun voorstelling Are You Famous Around Here? De voorstelling speelde in november 2019 in Werkplaats Walhalla en is inmiddels op tour geweest. Klik hier voor meer informatie.

Winnaars Pitch 2019

De vakjury riep het collectief van Jip Bartels, Amanda Payne en de Transmissie uit als winnaar van de Pitch 2019. Hun voorstelling Pink Elephants on Parade wordt daarmee in productie genomen door Werkplaats Walhalla en is in 2021 te zien in Werkplaats Walhalla en diverse theaters.

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief