De Gestampte Meisjes

Vaste (nieuwe) makers Werkplaats Walhalla

De Gestampte Meisjes, bestaande uit Esmée van Liere, Ymke van Hoof en Thenera van der Pluijm is een aanstromend theatercollectief dat fysiek en snelle cabaretvoorstellingen maakt met een schaamteloos rauw randje. Vanaf het moment dat de Gestampte Meisjes in 2017 tijdens de Fringe Finalistentour bij Theater Walhalla binnen stapten, liet artistiek directeur Rachèl van Olm ze nooit meer gaan. Rachèl hielp hen bij de eerste stappen naar professionalisering en heeft ze in 2018 direct gekoppeld aan Werkplaats Walhalla.

Eind 2018 maakten De Gestampte Meisjes in samenwerking met Werkplaats Walhalla de kerstvoorstelling F*KE IT. De voorstelling speelde 15 keer in een tjokvolle Kantine Walhalla en was zo’n daverend succes dat Werkplaats Walhalla en De Gestampte Meisjes besloten samen de nieuwe makersregeling aan te vragen. Uit de 27 aanvragen zijn Werkplaats Walhalla en De Gestampte Meisjes als één van de 12 gehonoreerd. De toekenning daarvan belooft – in ieder geval voor de komende twee jaar – nieuwe theateravonturen aan alle liefhebbers van De Gestampte Meisjes!

Op dit moment toeren De Gestampte Meisjes met hun voorstelling F*KE IT door het hele land. Check voor speeldata en informatie: http://www.degestamptemeisjes.nl/

 

 

POESPAS

Werk in ontwikkeling.

Verwacht geen glitter pakjes, geen twerkende meisjes, geen flitsende lichtshow, harde techno beats of vol geplamuurde gezichten. Verwacht helemaal niets. Wat gebeurt er als we ons nergens achter kunnen verschuilen. Wie zijn wij, De Gestampte Meisjes, zonder alle POESPAS? POESPAS is een onderzoeksvoorstelling waar we op zoek gaan naar hoe we van niets, iets kunnen maken. Hoe maken we een dynamische voorstelling zonder 1000 verschillende kostuums, 800 licht cues en 100 verschillende props. We gaan terug naar de basis zonder De Gestampte stijl te verliezen. Kleiner en intiemer dan ooit. En hoe ziet De Gestampte stijl er uit als we het omzetten in mime? Zijn jullie benieuwd wat daar uit komt? Wij ook.

Wie is wie?

Ymke van Hoof
Ymke, 27 jaar en geboren in Zoetermeer. In 2013 studeerde Ymke af aan Dutch Academy of Performing Arts richting Drama. Daarna speelde ik bij theatergroep DOX in Utrecht onder andere in ‘I have a dream’. Daarnaast speelde Ymke verschillende voorstellingen bij theatergroep Drang in Den Haag.
*

Thenera van der Pluijm
Thenera, 28 jaar en geboren in Rotterdam. In 2012 studeerde ze af aan Dutch Acedemy of Performing Arts richting Drama. Daar liep ze stage bij theatergroep DOX en na haar afstuderen speelde ze daar full-time, In onder andere ‘Nachtparade’. Verder volgde ze clownerie en mime workshops. In 2016 nam ze deel aan de Kemna Jaargang en trainde ze bij Act tot Act in Amsterdam.
*

Esmée van Liere
Esmée, 27 jaar en geboren in Kruiningen. In 2014 studeerde Esmée af aan de dansacademie Fontys in Tilburg. Esmée liep stage bij theatergroep DOX in Utrecht en speelde o.a. in ‘I have een dream’ en danste bij 155 in de voorstelling ‘Ultranormaal’. In 2017 speelde ik in ‘WATCHING, ceci n’est pas de deux’ van Ester Haverlikova Natzijl. In 2019/2020 is Esmée te zien in FAIR! van ID theatre company.

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief