De Gestampte Meisjes

Vaste (nieuwe) makers Werkplaats Walhalla

De Gestampte Meisjes, bestaande uit Esmée van Liere, Ymke van Hoof en Thenera van der Pluijm is een theatercollectief dat fysiek en snelle cabaretvoorstellingen maakt met een schaamteloos rauw randje. Vanaf het moment dat de Gestampte Meisjes in 2017 tijdens de Fringe Finalistentour bij Theater Walhalla binnen stapten, liet artistiek directeur Rachèl van Olm ze nooit meer gaan. Rachèl hielp hen bij de eerste stappen naar professionalisering en heeft ze in 2018 direct gekoppeld aan Werkplaats Walhalla.

Eind 2018 maakten De Gestampte Meisjes in samenwerking met Werkplaats Walhalla de kerstvoorstelling F*KE IT. De voorstelling speelde 15 keer in een tjokvolle Kantine Walhalla en was zo’n daverend succes dat Werkplaats Walhalla en De Gestampte Meisjes besloten samen de nieuwe makersregeling aan te vragen. Uit de 27 aanvragen zijn Werkplaats Walhalla en De Gestampte Meisjes als één van de 12 gehonoreerd. De toekenning daarvan belooft – in ieder geval tot het einde van dit jaar nieuwe theateravonturen voor De Gestampte Meisjes.

Aankomend seizoen maken De Gestampte Meisjes hun nieuwe voorstelling LEXT NEVEL, waarin ze op zoek zijn gegaan naar de beste versie van zichzelf.
Wat is een gelukkig leven? Hoe behalen zij al hun dromen en doelen? En wanneer zijn ze tevreden? Check voor meer informatie http://www.degestamptemeisjes.nl/

LEXT NEVEL

In maart in Werkplaats Walhalla

De Gestampte Meisjes hebben getraind en zijn hun beste zelf geworden: glorieus en meedogenloos.
Ze komen je inspireren en intimideren. Niemand kan meer om ze heen.

De Gestampte Meisjes zijn op zoek gegaan naar de beste versie van zichzelf.
Wat is een gelukkig leven? Hoe behaal ik al mijn dromen en doelen? Wanneer ben ik ooit tevreden?

Niets blijkt goed genoeg, dus vergeet al die goeroes, stop met het lezen van zelfhulpboeken en laat die ted-talk-experts maar kletsen.
Echter dan dit krijg je het niet. De Gestampte Meisjes laten je de waarheid zien: de worstelende, hijgende, eerzuchtige mens in al zijn glorie.

Theaterkrant over de Korte festival versie LEXT NEVEL: “Esmée van Liere, Thenera van der Pluijm en Ymke van Hoof brengen een montage aan brutale, vrolijke en overmoedige scènes. Ze imponeren vooral in de uiteenlopende vormen waarin ze deze korte show gieten: van verstilde danssolo’s tot vechtscènes en teksttoneel. Deze korte preview maakt vooral nieuwsgierig naar wat er achter het schild van hun satire ligt.”

Klik hier voor kaarten

Wie is wie?

Ymke van Hoof
Ymke, geboren in Zoetermeer. In 2013 studeerde Ymke af aan Dutch Academy of Performing Arts richting Drama. Daarna speelde ik bij theatergroep DOX in Utrecht onder andere in ‘I have a dream’. Daarnaast speelde Ymke verschillende voorstellingen bij theatergroep Drang in Den Haag.
*

Thenera van der Pluijm
Thenera, geboren in Rotterdam. In 2012 studeerde ze af aan Dutch Acedemy of Performing Arts richting Drama. Daar liep ze stage bij theatergroep DOX en na haar afstuderen speelde ze daar full-time, In onder andere ‘Nachtparade’. Verder volgde ze clownerie en mime workshops. In 2016 nam ze deel aan de Kemna Jaargang en trainde ze bij Act tot Act in Amsterdam.
*

Esmée van Liere
Esmée, geboren in Kruiningen. In 2014 studeerde Esmée af aan de dansacademie Fontys in Tilburg. Esmée liep stage bij theatergroep DOX in Utrecht en speelde o.a. in ‘I have een dream’ en danste bij 155 in de voorstelling ‘Ultranormaal’. In 2017 speelde ik in ‘WATCHING, ceci n’est pas de deux’ van Ester Haverlikova Natzijl. In 2019/2020 is Esmée te zien in FAIR! van ID theatre company.

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief