© Isabel van Putten

Op De Barricade Van Het Hart

Kan ik eigenlijk wel gelukkig zijn als ik zo woedend ben?vraagt Elfie Tromp zich af. In een wereld waar het onrecht nog steeds zo schrijnend is, zoekt Tromp naar manieren om een betere wereld te scheppen, samen met haar publiek. Daardoorheen is een persoonlijker, intiemer verhaal gevlochten van een jonge vrouw die vecht tegen een onrechtvaardige wereld en tegelijkertijd haar persoonlijke geluk moet verdedigen.

Tromp werd bekend als geëngageerde en uitgesproken schrijver en theatermaker wiens genre zich het best laat omschrijven als feministisch punkcabaret; ontregelend, fel en onverwacht humoristisch.

Ruggengraat van de show vormen de protestsongs die ze met verschillende artiesten schreef, zoals Sven Ratzke en Abel van Gijlswijk (Hang Youth). Op de Barricade van het Hart is Elfie Tromps derde theatervoorstelling.

Credits:
Script, spel en concept: Elfie Tromp | Regie: Marcus Azzini | Muzikale begeleiding: Annika Boxhoorn, Joppe Molenaar en Bruno Ferro Xavier da Silva | Kostuum & decor: Jazz Kuipers | Dramaturgie: Céline Buren | Lichtontwerp: Paul van Laak | Artistieke input: Han Hoogerbrugge | Samenwerking liedjes in voorstelling: Elfie Tromp, Abel van Gijlswijk van Hang Youth, Sven Ratzke, Flip Noorman, Eva van Manen, Theo Nijland | Fotograaf Campagnebeeld: Marc Deurloo | Fotograaf scénefoto’s Sem Rietstap

Over Elfie Tromp
Dit jaar is Elfie Tromp maker in huis bij Werkplaats Walhalla, het productiehuis van Theater Walhalla (Nieuwe Makersregeling). Eerder deze maand is ‘Zonder Pedofielen Geen Popmuziek’ uitgekomen, haar eerste protestsong, die zij samen schreef met leden van de band Hang Youth en te beluisteren op alle streamingkanalen.
Als schrijver publiceerde ze een dichtbundel en drie romans, waarvan Pietà de meest recente is. Vanaf 28 januari a.s. is zij bovendien Stadsdichter van Rotterdam. Elfie was eerder o.a. ambassadeur van de Week van het Nederlands in 2021, Zomerdichter in 2020 en schreef het jeugdboekenweekgeschenk én het Rotterdams Boekenweekgeschenk.


Za 11 februari: première

Op do 9 feb & vr 17 februari gratis toegang met een We Are Public pas. Reserveren kan via reserveringen@theaterwalhalla.nl, 010-215 2276 (di t/m vr tussen 13:00 – 16:00) en aan de kassa voorafgaand aan de voorstelling. Zo lang de voorraad strekt.

#Punkcabaret | #Feministisch

Podcastafleveringen

Beluister hieronder alle afleveringen terug

Aflevering 1 – Laurens Ham

Schrijver en performer Elfie Tromp duikt samen met expert Laurens Ham in de geschiedenis van het protestlied. Wanneer is een lied een protestlied, zijn daar regels voor? En moet je per se links zijn, of kan rechts ook? En nog belangrijker: hoe maak je zelf een goed protestlied voor deze tijd?

Aflevering 2 – Sven Ratzke

In deze aflevering is zanger en performer Sven Ratzke te gast, een voorbeeld voor Elfie als het om performen gaat. Ze praten over muzikale keuzes, de eenling en autonomie als performer. Met natuurlijk muziek van Sven met band én een nummer van Elfie, waar ze samen met Sven aan gewerkt hebben.

 

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief