Over Werkplaats Walhalla

Werkplaats Walhalla is de derde locatie van Theater Walhalla op Katendrecht. Een kleinschalig podium en productiehuis voor professionele talentontwikkeling inéén. Werkplaats Walhalla is een plek voor jonge (nieuwe) en meer gevestigde vernieuwende makers, die met hun ambacht, creativiteit, energie en passie het theaterveld versterken en zichzelf verder ontwikkelen.

Aanleiding voor de oprichting van Werkplaats Walhalla was groeiende vraag van  makers om ondersteuning op productioneel, financieel en facilitair gebied, en de vraag naar een fysieke plek voor verdere ontwikkeling.  Walhalla steunde deze talentvolle makers tot nu toe zo goed als ze kon, maar met de komst van Werkplaats Walhalla kan zij zich volledig op deze taak storten.

Werkplaats Walhalla heeft in haar eerste jaar met een viertal producties bewezen aanvullend te zijn op de (Rotterdamse) culturele landschap en is een schakel in de keten van talent naar professioneel vakmanschap. De Werkplaats is gekoppeld aan Theater Walhalla. Het theater is in tien jaar uitgegroeid tot een gevestigde naam in de Rotterdamse culturele infrastructuur en geldt als ’springplankpodium’ voor debuterende makers. Met Werkplaats Walhalla is deze positie verstevigd en uitgebreid.

Werkplaats Walhalla wordt gedurende drie jaar ondersteund door Stichting Droom en Daad.

Contactgegevens Stichting Werkplaats Walhalla:

  • Adres: Tolhuisstraat 105, 3072 LS Rotterdam
  • Telefoon: 010- 7370393
  • Website: werkplaatswalhalla.nl
  • RSIN: 858227071
  • KvK: 70270279
  • BTW nummer
  • IBAN: NL34 INGB 0008119763

ANBI

Werkplaats Walhalla is een culturele ANBI, waardoor giften in aanmerking komen voor extra belastingaftrek. Wil je ons ondersteunen om onze plannen mogelijk te maken, of heb je ideeën voor samenwerking, neem dan contact op met Inge Kruithof.

Beloningsbeleid

Stichting Werkplaats Walhalla werkt, naast de zakelijk leider die in dienst is, met een kleine pool van ZZP’ers en daarnaast met vrijwilligers en stagiaires. De stichting heeft een onbezoldigd bestuur.

Organisatie

Bestuur: Jos van der Vegt (voorzitter), Thomas Wintermans (penningmeester), Thomas Smits, Anja van der Sijde, Yvonne Sörensen, Kees Jan Rietveld

Directie: Harry-Jan Bus en Rachèl van Olm

Zakelijk leiding: Inge Kruithof / Productie:  Marion van Dragt / Techniek: Tjalling Heijkoop

Verslagen:

Theater en Werkplaats Walhalla jaarverslag 2018

Werkplaats Walhalla Jaarrekening 2018

Beleidsplan Werkplaats Walhalla

Meerjarenbegroting Stichting Werkplaats Walhalla

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief