Op De Barricade Van Het Hart

Elfie Tromp zoek naar het protestlied anno nu.

Welkom bij Elfie’s matinee! Elke laatste zondag van de maand vult Elfie Tromp de Kleine Walhalla met gasten die belangrijk werk voor deze tijd maken. In werksessies wordt Elfie gecoacht door de artiesten om het ultieme protestlied voor deze tijd te maken. 

Met Op De Barricade Van Het Hart neemt Elfie het publiek samen met haar gast mee de techniek van het liedschrijven in, langs de plaats in de geschiedenis, de inspiratie én natuurlijk elkaar. Deels masterclass, deels interview en voorstelling. Een fijn matineeprogramma om bij weg te dromen en door te worden opgepord. Dus voor alle liefhebbers van muziek, engagement én experiment: wees welkom!

Elfie Tromp

Elfie Tromp (1985) is schrijver, performer en presentator. CPNB kroonde haar zomerdichter van 2020. Underdog, haar tweede roman, werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en Dioraphte Literatour Prijs. Haar nieuwste roman, Pietà, ligt momenteel in de winkel.

Afgelopen seizoen speelde Elfie haar muzikale solovoorstelling Niet Vandaag Satan (Maar Wel Vanavond) die juichend werd ontvangen. Sinds mei 2021 zit Elfie Tromp in De Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten, deze volgt ze bij Werkplaats Walhalla. De Nieuwe Makersregeling geeft makers de mogelijkheid om zich in een traject van maximaal twee jaar te ontwikkelen en te presenteren. Op de Barricade van het Hart is haar eerste productie binnen de Nieuwe Makers Regeling voor Werkplaats Walhalla.

Aankomende gasten

Flip Noorman
Kleinkunstenaar, filosoof, winnaar van de Wim Sonneveldprijs 2014, geroemd muzikant én schrijver van onze Kerstvoorstelling Amor Fati!”
zondag 25 september | Gratis kaarten

Podcastafleveringen

Beluister hieronder alle afleveringen terug

Aflevering 1 – Laurens Ham

Schrijver en performer Elfie Tromp duikt samen met expert Laurens Ham in de geschiedenis van het protestlied. Wanneer is een lied een protestlied, zijn daar regels voor? En moet je per se links zijn, of kan rechts ook? En nog belangrijker: hoe maak je zelf een goed protestlied voor deze tijd?

Aflevering 2 – Sven Ratzke

In deze aflevering is zanger en performer Sven Ratzke te gast, een voorbeeld voor Elfie als het om performen gaat. Ze praten over muzikale keuzes, de eenling en autonomie als performer. Met natuurlijk muziek van Sven met band én een nummer van Elfie, waar ze samen met Sven aan gewerkt hebben.

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief